LÖYDETTY SAKSANSEISOJA TALLUSKYLÄSTÄ!

Koiran hoitamiseen liittyvää keskustelua

Valvoja: Maarit Seppänen

Vastaa Viestiin
Avatar
Titta Pitkänen
Suuri guru
Viestit: 664
Liittynyt: 13.12.2005 00:03
Paikkakunta: Kuopio / Käpälämäki

LÖYDETTY SAKSANSEISOJA TALLUSKYLÄSTÄ!

Viesti Kirjoittaja Titta Pitkänen » 9.8.2006 17:33

Talluskylä sijaitsee Karttulan, Tervon ja Maaningan välimaastossa. Urosseisoja on jo viikkojen (?) ajan pistäytynyt eräässä pihassa, josta koiran tänään kävimme noutamassa.

Seisoja saattaa olla lyhytkarvainen :roll: , koska sillä ei ole partaa eikä kulmakarvoja, mutta karvanlaatu on kuitenkin melko pitkää ja karkeaa. Eli varmuutta ei ole.

Koiralla ei ole tatuointia eikä mikrosirua, ellei tatuointi sijaitse nivusissa, joita koira ei anna tutkia. Koiralla on typistety häntä, joka kaartuu napakasti ylöspäin keskeltä. Ontuu melko pahasti oikeaa etustaan, ja koira on helposti tunnistettavissa etujalkojen vääntyneestä asennosta sekä luupateista polvissa!

Koira murisee käsiteltäessä, sillä on kipuja jaloissa, eli se on saattanut taivaltaa pitkiäkin matkoja. Muuten fyysinen kunto on hyvä, koira on tukeva, luonteeltaan pidättyvä.

Ikää on mahdoton mennä arvioimaan, typistyskään kun ei välttämättä ikää kerro, ja koiran suuhun ei emme menneet ronkkimaan jottei stressata väsynyttä ja kipeätä koiraa suotta. Koira on kuitenkin selkeästi aikuinen.

Koira on nyt toimitettu Sisä-Savon alueella toimivaan löytöeläinsuojaan Suonenjoelle, omistajalla on kaksi viikkoa aikaa käydä lunastamassa koira! Vielä ei ole kukaan koiraansa kysellyt Sisä-Savon alueelta vaikka "karkailu" (siis pihassa vierailut) on jatkunut löytäjän mukaan jo muutamia viikkoja!

(Koira palautunut omistajalleen, ja asialla oli läänin eläinsuojeluvalvoja joka toimii yhteistyössä myös poliisin kanssa :wink: )
Viimeksi muokannut Titta Pitkänen, 10.8.2006 10:50. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Mitä enemmän opin tuntemaan Miestäni, sitä enemmän rakastan myös seisojaani ;)

Peche

Viesti Kirjoittaja Peche » 9.8.2006 18:12

Ai tänne osioon olisi pitänyt pistää :lol:

Juu siis koira on seikkaillut pihassa jo ainakin viime syksystä epäsäännöllisen säännöllisesti. Ja olen nähnyt tuon n. 10km päässä meiltä Pielaveden kunnan puolella, eli pitkiä matkoja kulkee. Aiemmin ei ole antanut itseään kiinni mutta nyt saimme houkuteltua aitaukseen omien koirien avustuksella.

Toivottavasti omistaja löytyy. Vaikuttaisi vain siltä että koira ulkoilee pitkiä aikoja ihan itsekseen, milloinhan alkaa omistaja sitten kaivata?

Avatar
Titta Pitkänen
Suuri guru
Viestit: 664
Liittynyt: 13.12.2005 00:03
Paikkakunta: Kuopio / Käpälämäki

Viesti Kirjoittaja Titta Pitkänen » 9.8.2006 20:37

:D Kiitos Peche ilmoituksestasi, koira on nyt tilanteeseen nähden oikeassa osoitteessa, eli poissa luonnosta seikkailemasta. Saksanseisoja voi aiheuttaa melkoista tuhoa yksin kulkiessaan, ja koiran omistaja voi ottaa nyt oppia tapahtuneesta :wink: Ei ole normaalia että koira saa kulkea itsenäisesti, varsinkaan rauhoitusaikana. :idea:

Toivotaan että koira pääsee kotiin jossa sen kivut hoidetaan pois.
Mitä enemmän opin tuntemaan Miestäni, sitä enemmän rakastan myös seisojaani ;)

Peche

Viesti Kirjoittaja Peche » 10.8.2006 08:31

Omistaja soitti eilen, oli ollut aika näreissään kun koira oltiin toimitettu löytöeläinsuojaan ja joutuu maksamaan :roll: Antoi pari numeroa joihin soittaa jos/kun koira vielä tulee meidän pihaan. Jos kiinnipitoaikana tulee vielä pihaan niin saa olla varma etten ehkä ensimmäiseksi ole hänelle soittamassa :twisted:

Oikeastaan aika surullista tuollainen koiranpito :| Koira ei todellakaan kuulu vapaana luontoon kiinnipitoaikana.

Avatar
Seppo Lehtovirta
Suuri guru
Viestit: 613
Liittynyt: 24.11.2005 13:24

Viesti Kirjoittaja Seppo Lehtovirta » 10.8.2006 09:15

Silloin kun koiran irtipito, varsinkin rauhoitusaikana, on selkeästi tahallista ja jatkuvaa, on oikea paikka ilmoituksen tekoon paikallinen poliisilaitos. Sitä kautta tulee tuo "ripityspuolikin" kuntoon ja myöhemmin tarvittaessa toisenlaiset toimetkin.

Jokainen joka ottaa luvattomasti irti olevan koiran kiinni, on oikeutettu perimään koiran hoidosta ja kiinniotosta laissa erikseen määritelty maksu.

Mikäli koiran hoidossa on havaittavissa selkeitä puutteita, eli koiran terveydentila vaatii välitöntä hoitoa , siitä voi tarvittaessa ilmoittaa kunnan eläinlääkärille.

Virkavallalle tuo ilmoitus kannattaa tehdä jo siksikin, että sieltä yleensä ensimmäisenä omistaja kysyy kadonneen koiransa perään.
Jotta ymmärtäisi koiran käyttäytymisen riistatilanteessa, täytyy ymmärtää myös saaliin käyttäytyminen ja sitä ohjaavat seikat ko. tilanteessa.

Vastaa Viestiin