Tietäiskö joku lyhytkarvaisen seisojan iho-ongelmista?

Koiran hoitamiseen liittyvää keskustelua

Valvoja: Maarit Seppänen

Vastaa Viestiin
Jarkko Vainionpää
Juniori
Viestit: 4
Liittynyt: 28.11.2008 20:27
Paikkakunta: e-p

Tietäiskö joku lyhytkarvaisen seisojan iho-ongelmista?

Viesti Kirjoittaja Jarkko Vainionpää » 3.1.2009 21:22

Meille tuli 4v lyhytkarvainen seisoja joka oli edellisessä paikassa pihakoirana ainakin puolisen vuotta ,ilman iho-ongelmia, ainakaan näkyviä sellaisia ei ollut. Nyt koira on ollut meillä muutaman kuukauden sisäkoirana ja iho on punainen, kutiseva ja haavainen. Yksi antibioottikuuri on jo syöty, ja useita ruokamerkkejä kokeiltu eikä millään ole vaikutusta, tuntuu että ihottuma vain pahenee koko ajan. Muuten koira on virkeä ja normaali eikä iho näytä hirveästi vaivaavan. Eläinlääkäri ei osannut sanoa juuta eikä jaata mistä moinen voisi johtua ja kyselenkin nyt teiltä onko kellään samanlaista ongelmaa koiralla? Ei tuo nyt normaalilta kuitenkaan näytä...

Juha Leppänen
AVO-luokan keskustelija
Viestit: 32
Liittynyt: 19.3.2007 18:10

Viesti Kirjoittaja Juha Leppänen » 4.1.2009 21:18

Kokeile antaa pari viikkoa normaalia kotiruokaa.Luultavasti vaivan on kuitenkin aiheuttanut kuiva sisäilma eli muutos on ollut liian nopea verrattuna edellisen paikan olosuhteisiin, jossa koira on ollut paljon ulkoilmassa.Mahdollisimman paljon ulkoliikuntaa ja varmista että madotus ja ulkoloishäätö on tehty.Ihottuman jatkuessa uudestaan eläinlääkärille mutta mielellään sellaiselle joka osaa tehdä oikean diagnoosin....

jussi

Viesti Kirjoittaja jussi » 4.1.2009 23:13

Kokeile antaa sille puuroriisiä ja raakaa jauhelihaa toisiinsa sekoitettuna ja katso paraneeko vai paheneeko. Todennäköistä kuitenkin on että se on vehnälle allerginen. Selvitä myös onko sillä ulkokoirana ollessa ollut vastaavia ongelmia ja mitä ruokaa sille on edellisessä paikassa syötetty. Jos ongelmat ovat vain koiran ollessa sisäkoirana ja olet antanut sille samaa ruokaa kuin edellisessä kodissa, ongelma on jokin teillä kotona. Se voi olla allerginen esim pölypunkille tai kissalle tai jollekkin muulle vastaavalle, periaatteessa koira voi olla allerginen kaikelle mille ihminenkin.

PiMauS

Viesti Kirjoittaja PiMauS » 9.7.2009 14:34

Meillä edesmenneellä spk samat oireet jotka tutkittiin allergia testein. Selvisi että koira on allerginen huonepölylle, pölypunkeille ja ihmisen hilseelle, (lisäksi muutama ruoka-aine allergia)! :shock: Pihalla ei ollut mitään ongelmaa mutta sisällä kauhea tassujen jäyskytys ja jokapaikan kutina! Tuttavan ss:lla täysin samat oireet, mutta syyksi selvisi kapi ja sikaripunkin lisääntyminen! Ei muuta kuin osaavalle eläinlääkärille!

Ari K

Viesti Kirjoittaja Ari K » 10.7.2009 12:56

Meilläkin lyhkärillä kokemusta kapista. Oireetkin olivat kutakuinkin samat. Olisi voinut myös luulla allergiaksi. Kannattaa sulkea tuo kapi pois ennen suurempaan allergianmetsästysurakkaan ryhtymistä. Iho ei ihan hetkessä parane vaikka kapi olisi syynä ja lääkittäisiinkin. Varsinkin jos iho ehtii mennä kovin huonoksi ja hiivatulehduskin vielä ehtii ihoon iskeä.

Vastaa Viestiin