Ahneella on ***** loppu :(

Koiran hoitamiseen liittyvää keskustelua

Valvoja: Maarit Seppänen

Vastaa Viestiin
Hilkka Lindberg
REPPUKOIRA!
Viestit: 422
Liittynyt: 26.11.2005 13:10
Viesti:

Ahneella on ***** loppu :(

Viesti Kirjoittaja Hilkka Lindberg » 26.5.2010 08:53

Olipa käydä köpelösti meidän seisojalle. :cry: Lähdin ulos toisen koiran kanssa ja seisoja jäi keittiöön. Kuulin kyllä että se alkoi sinkoilemaan ja vinkumaan perään mutta ajattelin että kyllä se sinne rauhoituu. Parin tunnin päästä tulin takaisin ja eteisen lattialla odotti puoliksi syöty vastaleivottu ohrarieska. Tarkempi tutkimus osoitti että seisoja oli vetässyt 5 kpl uunituoreita rieskoja suihinsa pöydältä. Seuraavana yönä koiraan iski armoton ripuli, ulkona höntättiin vähän päästä. Klo 05 koira vielä liikkui hyvin, mutta aamulla klo 9 takapää ei enää holtannut, eikä koira päässyt ylös. Jalat tärisivät ja koira vain makasi paikallaan. Oli todella kipeän oloinen. Soitin eläinlääkärille ja arvioimme tilannetta. Koira ei oikeastaan turvonnut mahasta, eikä muitakaan mahalaukun kierron oireita ollut. Nestettä saatiin vähän menemään suun kautta. Seurasimme tilannetta ja iltapäivällä sain houkuteltua koiran ylös köpöttelemään vähän. Takajalat olivat edelleen aika hervottomat, toinen jalka petti enempi alta. Koira oli kuin muissa maailmoissa.
Nyt vuorokauden päästä koira jo kävelee eikä ole enää niin kipeän oloinen, vaisu kylläkin.

Voiko koira saada ohrasta tuollaista oiretta? Allergiakohtaus?Määrällisestihän koiran syömä rieska annos ei ole tavallista ruokaa enempi. Oireet olivat samankaltaiset kuin joskus rokotuksen jälkeen. niihinkin koira reagoi voimakkaasti, nyt oli vaan tuo ripulikin kuvassa mukana.

rusko

Viesti Kirjoittaja rusko » 4.6.2010 19:49

Meidän koirat kaivoivat kyläreissulla lumen alta ilmeisesti parhaat päivänsä nähneitä hirven luita, joita sitten päivän popsivat suihinsa. Illalla alkoi sitten armoton ripuli ensin toisella ja sitten toisella koiralla. Pari päivää ripuloituaan koirat saivat vuoron perään juuri kuvailemasi kaltaisen takapäänpettämiskohtauksen. Vuorokauden koirat olivat vaisuja, sitten pikkuhiljaa koirat tokenivat. Kait sillä on joku yhteys ripuliin? Voisiko tutinakohtaus johtua jostain elektrolyyttitasapainon häiriöstä siis suolan tai magnesiumin puutteesta?! Mistä näistä tietää :shock: toivottavasti ei samanmoista tarvii uudelleen kokea. Oli kaverit sen verran surkeita ilmestyksiä...

Saara Sormunen
Pentu
Viestit: 1
Liittynyt: 13.2.2010 12:35

Viesti Kirjoittaja Saara Sormunen » 18.7.2010 18:24

Ainakin olen lukenut että pullataikina on koirille hyvin vaarallista suurina määrinä. Voisiko rieskoissa ollut hiiva olla vaivojen syynä?

Avatar
Titta Pitkänen
Suuri guru
Viestit: 664
Liittynyt: 13.12.2005 00:03
Paikkakunta: Kuopio / Käpälämäki

Viesti Kirjoittaja Titta Pitkänen » 18.7.2010 21:49

Biofarmilta on olemassa Biolyt-niminen neste jota voi antaa koiralle runsaan ripuloinnin yhteydessä. Tiedä vaikka olis jotenkin avuksi esim. kuumina päivinä nestehukan uhatessa?
Mitä enemmän opin tuntemaan Miestäni, sitä enemmän rakastan myös seisojaani ;)

Vastaa Viestiin