Pakkaspäivän liikunta?

Koiran hoitamiseen liittyvää keskustelua

Valvoja: Maarit Seppänen

Vastaa Viestiin
Johanna Kärki
Pentu
Viestit: 2
Liittynyt: 22.10.2010 08:27

Pakkaspäivän liikunta?

Viesti Kirjoittaja Johanna Kärki » 19.12.2010 12:19

Viime talven pakkaset alkavat taas muistua mieleen, kun pakkasmittarilukemat painuvat päivittäin reippaasti miinuksen puolelle. Jos sääihmisten ennustukset ja näkyvissä olevat merkit pitävät ollenkaan paikkaansa, on tästä talvesta tulossa hyvää vauhtia samankaltainen, ellei pahempi...

Vielä on kuitenkin ollut päiviä, jolloin pakkaslukemat ovat heiluneet -10...-17 asteen tietämillä ja metsässä juoksentelu on ollut vielä mahdollista. Lyhytkarvaisen mallin omistaminen näillä leveysasteilla tuottaa meidän perheessä kuitenkin hieman ongelmia, koska pakkasen kestävyys ei ole parasta mahdollista laatua, ja kuitenkin energiaa on yhtä paljon, kuin lämpimämmillä keleillä.

Olen kiinnostunut mitä kuuluu ohjelmaanne tai miten pidätte koiranne kunnossa (kroppa ja pääkoppa) palelluttamatta niitä täysin. Jännityksellä odottelen viikkojen pituisia paukkupakkasputkia, sillä sisällä tapahtuva tokoilu ja lyhyet ulkoilut eivät riitä pitkään.

Mikko Riutola
AVO-luokan keskustelija
Viestit: 32
Liittynyt: 7.5.2007 14:49

Viesti Kirjoittaja Mikko Riutola » 20.12.2010 10:34

Kyllä tuo meillä viihtyy kovillakin pakkasilla metsässä kun heittää jonkun loimen selkään ja pysyy liikkeessä.
Auratulla tiellä jos liikkuu niin tassuja käydään aika äkkiä nostelemaan -25 asteessa, mutta lumihangessa pärjää pidempään.
Yleensä itse tulee ensimmäisenä huolestuttua punaisena helottavista palleista (koiran).

Johanna Kärki
Pentu
Viestit: 2
Liittynyt: 22.10.2010 08:27

Viesti Kirjoittaja Johanna Kärki » 30.3.2011 17:59

Turhaanpa tuota etukäteen oli huolissaan kovista pakkasista... :roll: Eipä oo ollu ainakaan meijjän kylillä pakkasmittari kovinkaan lujilla. Senki mitä on välillä kovemmin pakkasta käyttäny, on menny ihan lepäillessä ja sisähommissa. Näkyy olevan sen verran älliä tuolla otiaisella, että turha ruveta hötilöimään, ku pakkanen on menny reilusti yli -20 asteen. Vaan nyt on riemu ylimmillään, ku aurinko taas paistaa ja keväiselle järvenjäälle pääsee painattaan vähäpäisenä! :) Ja mikä parasta birdejäki on näkyny tasasen paljon koko talven, ja jotaki on taas saatu niksauteltua siellä 2 vuotiaan nupissa. :) Oikein ratkiriemukasta kevättä kaikille!

Vastaa Viestiin