dummy heitin/kokemuksia?

Keskustelua noudon opettamisesta. Pohjana vanhat viestit.

Valvoja: Maarit Seppänen

Vastaa Viestiin
Leena R

dummy heitin/kokemuksia?

Viesti Kirjoittaja Leena R »

Hei,

Mieli tekisi hankkia kesäksi dummy heitin noutojen treenaamista varten. Onkohan täällä kellään kokemuksia ko. laitteesta, mitä mieltä olette olleet? Markkinoilla tuntuu olevan montakin merkkiä ja mallia, eli vielä olisin kysellyt, minkälaista/merkkistä heitintä olette käyttäneet

Kiitos jo etukäteen!

dalttoni

Viesti Kirjoittaja dalttoni »

Teba:n metallisesta heittimestä on kokemusta. Eipä ole mitään ongelmia ollut. Hylsyn ulosvedin ei aina jaksa vetää hylsyä pihalle, siihen olen tehnyt pienen aputyökalun joka roikkuu narussa heittimen kahvassa.

-d-

sako

Viesti Kirjoittaja sako »

Erinomainen peli! Hankin sellasen jokin aika takaperin ja voin suositella lämpimästi. www.kayttokoirat.comista hommasin enkä ole katunut pätkääkään vaikka hinta olikin hiukan suolainen. Osta pois, et kadu!

Petteri Nissinen
Kanakoiratieteen tohtori
Viestit: 1203
Liittynyt: 22.11.2005 17:38
Paikkakunta: Napapiiri
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Petteri Nissinen »

Hankin 14 vuotta sitten semmosen. Helkkarin kallis käyttää ja ikävä kuljettaa mukana. Tunnetaan myös nimellä "vaimo".
Kuva

Petri Allén
KVA -keskustelija
Viestit: 96
Liittynyt: 22.11.2005 17:11
Paikkakunta: Rovaniemi

Viesti Kirjoittaja Petri Allén »

Kuinkas pitkälle Petteri oot lentäny?? :D :wink:

J.N

Viesti Kirjoittaja J.N »

en oikeasti tiedä mikä mahtaa moinen värkki edes olla, mutta olen käyttänyt pyörän sisuskumista ja sahapukista tehtyä "ritsaa" ja dami vaihtaa maisemaa melko mukavati.
Koira saa mukavasti liikuntaa kesällä kun dami roiskahtaa veteen vähän kauempana, ja isännälläkin on hauskaa. perse penkkiin ja kaksin käsin virittämään..

Heikki Pöllänen
REPPUKOIRA!
Viestit: 151
Liittynyt: 24.11.2005 18:49
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja Heikki Pöllänen »

Omaa kokemusta laitteesta minulla ei ole, mutta luulisin olevan hyvä yhdistää laukauksesta pysähtyminen harjoitukseen. Laitteen paukauksella on siis muukin tarkoitus kuin saada dummy lentämään. Noutajapuolela laitetta käytetään tietääkseni yleisemmin. Voisiko joku kertoa kuinka laitetta on koulutuksessa hyödynnetty.

Hilkka Lindberg
REPPUKOIRA!
Viestit: 422
Liittynyt: 26.11.2005 13:10
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Hilkka Lindberg »

Erinomainen laite ainakin noutajien koulutuksessa, ja varmasti käypänen myös seisojille.
Monesti markkeerausheitoista ruukaa tulla samanmittaisia, ja koira oppii etsimään damin vain tietyn matkan päästä. Heittimellä saadaa reilusti lisää matkaa, ja mikä parasta seisojia ajatellen on myös laukaus. Helppo opettaa paikallapysyminen ammuttaessa/ damin lentäessä.
Heittimellä pitää osata ampua oikein ettei mene kyynärpää tohjoksi.

Mauri Koivuporras
REPPUKOIRA!
Viestit: 110
Liittynyt: 21.2.2007 13:34

Viesti Kirjoittaja Mauri Koivuporras »

On erittäin hyvä laite jo noudon hallitsevan koiran koulutukseen. Panoksia eri vahvuisia, jolloin damin lentomatkaa voidaan säädellä. Toki etäisyyttä voidaan vähän määrittää ampumakulmankin avulla.
Laitehan ampuu kovakumista,kangaspäällysteistä noutoesinettä piekkarin panosta muistuttavalla patruunalla. Taittuu keskeltä, patruuna pesään, taitetaan kiinni ja lukitusvipua painamalla kädensijaan myös pysyy kiinni. Dami metalliputken päälle ja laukaus ammutaan vetämällä kädensijan alapäässä olevasta jousikuormitteisesta tapista, joka toimii iskurina. Latauksen paine purkautuu edellä mainitun putken kautta heittäen damin n. 50...200m:n päähän. Laukaus lyö jonkin verran ranteelle, koska laukaisuasennossa heitin on n.90-asteen kulmassa käteen. Voimakkaimmilla patruunoilla kannattaa olla huolellinen käden asennon kanssa, ettei käy köpelösti.
Ylösajavien kanssa käytetään ylösajosta pysähtymisen opettamiseen ja on siihen erinomainen. Koiranhan on jäätävä paikoilleen riistan lähtiessä (näinhän se on seisojillakin) ja laukaus saattaa kuumentaa monen koiran tekemään sen paukkunoudon. Daminheittimellä juuri näiden tilanteiden treenaus onnistuu erittäin hyvin, ei tarvitse erikseen starttaria ja damia.

Leena R

Viesti Kirjoittaja Leena R »

Hei,

Kiitos palautteesta! Nyt uskaltaudun tilaamaan laitteen (sen verran arvokas, että täytyy vähän miettiä etukäteen).

Spanieleiden koulutuksessa minäkin olen nähnyt laitteita käytössä, mutta hyvä kuulla, että myös seisojan kanssa siitä voisi olla hyötyä. Meillä on alkuasteella oleva, mutta selvästi kuitenkin kehittymässä oleva paukkunouto-ongelma, eli siksikin ajattelin laitteen hankkimista. Kerron vaikka sitten myöhemmin miten tämän paukkunoutoasian kanssa kävi.

Hyvää vappua kaikille!

Kjoki

Viesti Kirjoittaja Kjoki »

Ai että on kiva lelu!

Isäntä ja koirat tykkää kovasti. Vanhaltakin pääsi oikein riemukiljaisu kun sai luvan noutoon, ja joka kerta. Valitettavasti nuorikkomme Kamu on sairaslomalla, joten täytyi jättää vain pariin kokeilukertaan.

Miellyttävää kun dummy lentää pitkälle, tulee leveliä harjoituksiin.

Suosittelen.

Käpälämäen Ukko

Viesti Kirjoittaja Käpälämäen Ukko »

Tollasesta kun modifioisi , niin nelikiloisen damin heittäisi kätevästi viiden kilometrin päähän... ei siinä koira viitsisi kovinkaan monta paukkunoutoa tehdä...

Kuva

Kjoki

Viesti Kirjoittaja Kjoki »

Käpälämäen Ukko kirjoitti:Tollasesta kun modifioisi , niin nelikiloisen damin heittäisi kätevästi viiden kilometrin päähän... ei siinä koira viitsisi kovinkaan monta paukkunoutoa tehdä...

Kuva
Ei perengele! Pelkän jalustan kaivamiseen katoaisi motivaatio, isännällä että koiralla. On nimittäin sen verta pirunpeltoa... Puhumattakaan siitä että dami saattaisi matkustaa vahingossa turverekan lavalla Kuopioon... Ei sitä kapulaa jaksas käteen asti odotella ilman puudukkeita. Seuraava laukaus saattaisi olla sitten kohtalokas kaksoislataus... :lol: 8) :lol:

pekka jokela
Pentu
Viestit: 1
Liittynyt: 14.12.2012 20:09
Paikkakunta: Nurmijärvi

Viesti Kirjoittaja pekka jokela »

Mistä voisi hankkia selaisen dammin heittimen, joka muistuttaa kiekonheitintä ja heitää PALLOA, paukahtavaa ei voi käyttää Kaivarinranassa jäällä.
Fscebookissa pekka jokelan sivulla on viedeo jonka kuvasimme vahingossa,
Satu koira teki 2012 alku kesästä veteen meno lakon. Tämän jälkeen ei ongelimia ollut koko kesän-syksyn aikana.
pekka.arttu.jokela@saunalahti.fi.
Pekka Jokela

Vastaa Viestiin