Nouto ei toimi yhtään!!! APUVA!!!

Keskustelua noudon opettamisesta. Pohjana vanhat viestit.

Valvoja: Maarit Seppänen

Vastaa Viestiin
Antti

Nouto ei toimi yhtään!!! APUVA!!!

Viesti Kirjoittaja Antti » 30.8.2005 22:34

Moro.

Onkos kukaan katsonut tuota "Perusnouto kuntoon"-videota? Löytyy tosta osotteesta http://personal.inet.fi/koti/rkrvideo/

Onkos tuosta mitään hyötyä meikäläiselle, ko siinä kehutaan et neuvotaan opetus myös vanhemmalle koiralle?

Ja tilannehan on se et koira on 2v ja nouto ei pelaa niin yhtään(ite tyriny). Mut miten tästä pitäs lähtiä sitte etenemään? Koulutusnoudolla vai miten?

Elikkä kaipaisin neuvoja miten opetus aloitetaan nollatilanteesta tuon ikäiselle.

Yhteyttä voi ottaa myös sähköpostiin ja jos joku haluaa näyttää tän homman käestäpitäen niin sekin onnistuu Oulun alueella.

Mikko

Re: Nouto ei toimi yhtään!!! APUVA!!!

Viesti Kirjoittaja Mikko » 31.8.2005 14:58

Varsinainen asiantuntija en ole, mutta varmaan pakkonoudon harjoittaminen on tuon ikäiselle koiralle parasta. Haluaako koirasi edes avata suutaan omaehtoisesti ja ottaa sinne "tavaraa"? Ite alkaisin vain istuttamaan koiraa paikoillaan noutoesine (riekonsiipi tms.) suussaan. Samalla tulee luonnollisesti antaa noutokomento ja kehua koiraa kun esine pysyy suussa ja se myös antaa sinun ottaa sen pois. Tätä voi sitten jatkaa pitkäänkin ja pidentää samalla aikaa "pitoaikaa".

Sitten vain noutoesine koiran eteen lattialle ja noutokomento. Jos tuopi niin hyvä ja jos ei niin takasin edellisiin harjoitteisiin. Kun alkaa omaehtoisesti ottaa noutoesineen suuhunsa niin sitten vaan etäisyyttä koko ajan lisää, lopulta esineen heittäminen ja sitten laukaukset siihen yhteyteen. Kyllä se lopulta siitä.

Perusnoudon opettaminen on luonnollisesti helpointa aloittaa siellä sisätiloissa ja sitten myöhemmin siirtyä ulos. Itse istutan koiraa (jolla jo on hyvä, testattu nouto niin vedessä kuin maallakin) useasti vieressäni siipi suussa kun katselen televisiota. Torun aina jos yrittääkään pureskella ja sitten hyvä palkinto kun se on siinä tököttäny joskus viisi, joskus kymmenenkin minuuttia. Ei ole hirveästi metsällä pudotellut.

Tässä nyt tällainen yksi mielipide vaan; keinot on monet. Toivottavasti saat homman toimimaan! Aikaahan se vain vaatii.

Intsi02

Re: Nouto ei toimi yhtään!!! APUVA!!!

Viesti Kirjoittaja Intsi02 » 31.8.2005 19:54

Meiliä läks.

Antti

Re: Nouto ei toimi yhtään!!! APUVA!!!

Viesti Kirjoittaja Antti » 31.8.2005 22:06

Kiitoksia kaikille neuvoista.

Aloitin tuon pakkonoudon opetuksen tänään uudella noutokäskyllä ja sain siiven menemään suuhun ilman suuria vääntöjä. Positiivista tuoki on. On tuota jonkin verran kokeiltu aikaisemminkin mut olen antanu periksi liian aikaisin, mut nyt mennään loppuun asti.

Kirjoittelen ja kyselen sitte lisää jos tässä vielä ongelmia tulee ja kerron miten nouto lähtee tästä rullaamaan. Toivottavasti jo ensi syksynä pelais ettei tarvis ite kahalata :)

Vastaa Viestiin