Mitä Sun seisojanalku osasi 6-kk iässä...

Koiran perusopetus

Valvoja: Maarit Seppänen

dalttoni

Viesti Kirjoittaja dalttoni »

Jukka Rouhiainen kirjoitti: Mutta tiedän, mitä seuraava koirani OSAA puolivuotiaana:
- istua omaehtoisesti, kun dami tai lintu lentää
- istua pillistä kaikissa tilanteissa
-
Onkos kokeiden kannalta väliä opetetaanko koira istumaan vai makaamaan kun dami/lintu lentää tai pillitetään? Eli onko kokeissa väliä istuuko vai meneekö koira maahan avanssin jälkeen(vaikuttaako arvosteluun)? Nykyisen koirani(ei seisoja) olen opettanut istumaan kun dami lentää/laukaus kuuluu/pilli soi.

nimim.Ensimmäinen seisoja hankinnassa :wink:

Sami G

Viesti Kirjoittaja Sami G »

Kokeissahan ei käsittääkseni katsota sitä, missä asennossa koira ammuttaessa on. Parhaat pisteethän tulevat kun tuomari rastittaa kohdan "rauhallinen ammuttaessa", tämä siis tuossa KAERin riistatyössä. Vesityökokeessa saattaa tiukalla tuomarilla pudota piste mikäli koiran takapuoli nousee ammuttaessa, vaikka koira muuten olisikin rauhallinen.

Chris

Viesti Kirjoittaja Chris »

Joo, pistän tähän niitä meiän "koposen" meriittejään. No ensin tietysti toi sisäsiisteys saavutettiin melko kivuttomasti, jopa riemuraidoista selvittiin siinä 2-3 kk iässä. Muutamassa edellisessa vastauksessa oli puhetta tiputuksista, niistä ei ole valitettavasti kokemusta, kun on tähän muailmaan syntynyt maattomana...
Metsälenkit tehdään maastossa, missä on isot korkeuserot, kalliot käkkärämäntyineen vaihtuvat hetkessä pimeisiin kuusikkoihin ja vetisiin koivu-paju pusikkoihin, eli vaikea on edes nähdä, mikä siellä edessä-takana-ylhäällä-alhaalla tapahtuu, silloin tällöin kuuluu kun iso lintu rypistele lentoon...
Nyt viime aikoina "koponen" tekee tommosia 180-270 asteen kaarroksia about 50-100 metrin etäisyydellä edessä ja sivuilla, monenmoista lintua on alkanut lentää minuun päin, en tiedä onko tahallaan tai vahinkossa, mut näin olen huomannut sen tapahtuvan. Koponen pitää mut koko ajan silmällä, eli maksimi poissaolo kestää ehkä 5 minuuttia, sit se ilmestyy eri suunnista. Törmättiin alkusyksystä myös supiin, ei mitään reaktiota, kunnes se lähti juoksemaan, silloin joku refleksi sai vipinää koposen kinttuihin, mut kun se kummallinen karvaturri sukelsi kalliokoloon, siihen loppui kiva kilpajuoksu, outo otus, tuumii varmaan koponen, ilmeestä päätellen.
TOKO puolella ollaan melko lailla mallillaan, luoksentulo, istu, maahan ja tassukin nousee ja saa niistä etumaisista jopa valita, kumpi nousee.
Jotenkin tuntuu, että siitä taitaakin kehittyä kunnon lurcher, eikä mikään KAER-kunkku. Kiitos!

Chris

Viesti Kirjoittaja Chris »

Jäin hetken miettimään tota Jukka Rouhiaisen tulevaisuuden toivetta, että koiran pitää jäädä aina istumaan, kun pilli soi, no mites sitten käy, kun olet
päättänyt mennä kotia päin, koska rupeaa pikku hiljaa kurainen talvi-ilta hämärtymään, pistät pillin soimaan, piski survookin käskystä persukseen katajapuskaan, koska käsky on käsky ja se on vanhempi kun me, joutuuks siinä sit oletettavasti pillittää koko yön, kunnes löytää sen kyseisen pers-puskan 10 metrin päässä aamulla, aurinkon nousteessa. :?

Hilkka Lindberg
REPPUKOIRA!
Viestit: 422
Liittynyt: 26.11.2005 13:10
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Hilkka Lindberg »

Varmaankin kannattaa opettaa koiralle ainakin kaksi eri pillikäskyä.
Ensinnäkin ehdottoman luoksetulon ja toiseksi istu/paikalla/kontakti-pillityksen.

Noutajillamme on seuraavat pillikäskyt käytössä:
Kaksi lyhyttä vihellystä = vauhdikas luoksetulo,
Yksi pitkä vihellys= seis, paikalla tai ota kontakti
Monta lyhyttä vihellystä = etsi siitä, lähihaku pillitys.

markoa

Viesti Kirjoittaja markoa »

Mun koira puolivuotiaana osasi pysähtyä kun sai riistanhajun sopivalta hollilta nokkaansa. Toki vaan noin joka kymmeneskerta. Siihen meni vielä vähän aikaa ennenkuin oppi kuka määrää milloin on avanssin aika.
Puolivuotiiana se tiesi tasan mitä vieno toivomus noutamaan meinasi.
Puolivuotiiana se osasi myös istua käskystä (eli vesikokkeessa luovutti istualleen. Sama vieläki, luovuttaa istualleen jos erikseen käskee mutta tietää myös miten mie metillä pelaan näissä jutuissa)
Pillikäskynkin se osasi puolivuotiaana, mutta vasta puolitoistavuotiaana se sisäisti asian. Mie oon opettanu tasan yhen käskyn pillillä: luoksetulon. Kun se sitten lopulta sisäisti sen, ei sitä sen jälkeen oo tarvittu.

Vastaa Viestiin