Stabyhoun ?

Pennun valintaan, hoitamiseen yms. liittyvää keskustelua. Tässä keskusteluosiossa ei pentukauppaa!

Valvoja: Maarit Seppänen

Vastaa Viestiin
Eki

Stabyhoun ?

Viesti Kirjoittaja Eki »

Onko kenelläkään kokemusta, onko noista hollannin ihmeistä oikein metsäkoiraksi ? Jossain kehuttiin, että ovat kivoja, eivät karkaa eivätkä mene metsässäkään 20 m kauemmaksi. Ja pitivät sitäkin hyvänä, ettei ole erityisemmin kiinnostunut riistasta...

Meillä on jo yksi Lkss, pitäisi saada hiukan seuraa... siis jokin pienepi koira, jolla ei tarvitsisi olla ihan samaa itsepäisyyden astetta kuin tuolla aatulla. Vaihtoehto Stabyhounille olisi kai pieni Münsteri tai sitten Bretoni. Englantilaisiin en oikein luota, monikäyttöinen pitää koiran olla. Ja ajokoiran virkaa ei kannata seisojalle opettaa...

marja katajamaa
REPPUKOIRA!
Viestit: 483
Liittynyt: 23.11.2005 18:25
Paikkakunta: avvil-city
Viesti:

Viesti Kirjoittaja marja katajamaa »

jos sinulla on tarkoitus ottaa ns. seurakoira, niin älä edes harkitse seisojaa. suomi on täynnä sopivia rotuja juuri tuohon tarkoitukseen.
terveisin "4 koiraa ja cockerspanieli"
Kuva

Eki

Viesti Kirjoittaja Eki »

Ei ole tarkoitus seurakoiraa hankkia. Meillä on jo sellainen (border-saksanpaimenkoira-bohund-risteytys :) )

Tarkoitus on hankkia oikea metsäkoira; mutta hieman nykyistä (ylikokoinen uros) seisojaa pienempi. Kotihoidon kannalta vähän vähäisempi tinkimisen halu olisi hyvä. Kyllä nykyinen lkss on aiempaa karkeakarvaista oleellisesti helpompi, mutta tietyt osat borderin luonteesta ovat niin ihania (mutta kun se ei seiso ja pelkää ampumista...)

Petteri Nissinen
Kanakoiratieteen tohtori
Viestit: 1203
Liittynyt: 22.11.2005 17:38
Paikkakunta: Napapiiri
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Petteri Nissinen »

Tarkoitus on hankkia oikea metsäkoira
Sitten voi vastaavasti unohtaa sen stabyhounin. Katso tietokantaa, niin ko. rodun tilanne selviää kyllä hyvin nopsasti.

Noniin, nyt minut saa kivittää roturealistina.
Kotihoidon kannalta vähän vähäisempi tinkimisen halu olisi hyvä.
Mitä kummaa tämä tarkoittaa?
Kuva

Eki

Viesti Kirjoittaja Eki »

Tinkiminen tarkoittaa sitä, että koira ei ota todesta käskyä, jonka on antanut joku muu kuin isäntä... Siis tuon seisojan kanssa pitää olla tosissaan joka hetki (ei tarkoita huutamista tai rähjäämistä, mutta koiralle pitää kertoa, että jokin käsky on täytettävä, TODELLAKIN).

borderille (tai ainkin tuolle meidän seropille) riittää, kun ajattelee jotakin, koira kyllä tottelee.

Em. ei ole ongelma niinkään maastossa (vaikka joitakin mielenkiintoisia hetkiä olemme rusakoiden kanssa viettäneet). Eikä seisoja ole ilkeä tai juuri ollenkaan edes hinkuja. Se vain on seisoja.

Mutta tuo stabyn tilanne lienee juuri sellainen kuin arvasinkin, mukavannäköinen koira (mielestäni se on kauniimpi kuin seisojani), mutta sillä ei tee mitään metsällä. Kertolaskussa jomman kumman tulon tekijän ollessa nolla myös lopputulos on nolla...

Perimmäinen tarkoitukseni on siis löytää kaunis koira (vrt. setteri), jolla on saksanseisojan metsästysvietti ja -kyky sekä palveluskoiran palveluhalu... siis aika vähäisiä vaatimuksia.

Muuten, mitä tulee tuohon saksanseisojan käyttöön metsällä, on huvittava katsoa koiria, jotka väistelevät puita... Oma koirani menee hyvin suoraviivaisesti ja hiljaa kuin panssaroitu divisioona. Ainakin verrattuna pystykorvaan...

Siis seisoja on pop. Mutta jos kuitenkin...

tiiti

Viesti Kirjoittaja tiiti »

apuva!

Eero Könönen
Suuri guru
Viestit: 729
Liittynyt: 22.11.2005 19:48
Paikkakunta: Savo-Karjala

Viesti Kirjoittaja Eero Könönen »

Olihan tuossa viimosessa kerhon lehdessä artikkeli stabyhoudinien kokoontumisajoista. Päiväohjelmassa oli jutun mukaan Kiva-koiratesti ja ahmimiskisa! :o Taitaa mennä vielä jokunen tovi siihen, kun kys. rodun edustajia nähdään seisovina metsästyskoirina Suomessa(?). :|
Kuva

Petteri Nissinen
Kanakoiratieteen tohtori
Viestit: 1203
Liittynyt: 22.11.2005 17:38
Paikkakunta: Napapiiri
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Petteri Nissinen »

Perimmäinen tarkoitukseni on siis löytää kaunis koira (vrt. setteri), jolla on saksanseisojan metsästysvietti ja -kyky sekä palveluskoiran palveluhalu... siis aika vähäisiä vaatimuksia.
En tiedä siitä ulkonäöstä, mutta ainoat todella silmää palvovat mettästyskoirat olen nähnyt ja kokenut käyttölinjaisissa englannin springerspanieleissa (ns. turbot). Toki näitä "palvojia" on seisojissakin, mutta ko. spanieleiden kohdalla uskallan jo yleistää sen rotutyypilliseksi piirteeksi. Siltikään en mene sanomaan, että ne palvoisivat ketään muuta kuin sitä yhtä isäntää, mutta silmään pistävää se palvonta on ollut niiden kohdalla joita olen tositoimissa nähnyt. Mutta ne eivät sitten ole seisojia.... ja ehkä hyvä niin.
Kuva

Nina V

Viesti Kirjoittaja Nina V »

Kannattaa stabyista varmaan kysellä niiltä, joilla on rodusta kokemuksia

www.stabyhounkerho.com

...ettei tarvitse arvuutella ...

Petteri Nissinen
Kanakoiratieteen tohtori
Viestit: 1203
Liittynyt: 22.11.2005 17:38
Paikkakunta: Napapiiri
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Petteri Nissinen »

Jos ja kun joku muukin kyselee stabyjen metsästysominaisuuksien perään, niin kuka tuolla kerhossa olisi semmonen, joka aktiivisesti metsästää koirillaan ja johon voisi olla yhteydessä?
Kuva

Carita

Viesti Kirjoittaja Carita »

Miten olisi jos kyselyn laittaisi vaikkapa JTO:ta laatineille henkilöille, Susanne Ylikesti ja Salla Finnilä :wink: Heillä varmasti löytyy tietoa minnepäin kääntyä, eikö totta :?:

Odelma

Viesti Kirjoittaja Odelma »

Stabyhouneista löytyy asiallista tietoa edellä mainittujen lisäksi myös esim. osoitteesta www.stabyhoun.se.

jule

Viesti Kirjoittaja jule »

Fakta tietoa Stabyhouneilla metsästämisestä Suomessa on hyvin vähän.
Itse tiedän kaksi koiraa joiten isännät metsästää ja jotka ovat olleet metsällä.
Kumpikin koira toimi metsällä ihan hyvin, mutta se sellainen luonteinen metsästysvietti on paljon vähäisempi kuin esim. Saksanseisojalla.
Jos Stabyhounista haluaa metsästyskoiran on töitä tehtävä paljon ja koiran päästävä metsälle riittävän usein.

Stabyhoun ei varsinaisesti ole seisovakoira. Kotimaassa Hollannissa sitä on käytetty maatalon yleiskoirana. Se on pitänyt pihapiirin puhtaan haittaeläimistä niin myyristä kuin kaneista.
Se luontainen taipumus on jahdata kaikkea mikä liikkuu.

En kyllä yhtään epäile etteikö maltillisella ja pitkäjänteisellä koulutuksella siitä saisi vallan mainiota metsästyskoiraa.

Vastaa Viestiin