seisontakynnys

Keskustelua kanakoiran riistatyöstä.

Valvoja: Maarit Seppänen

Avatar
Seppo Lehtovirta
Suuri guru
Viestit: 613
Liittynyt: 24.11.2005 13:24

Viesti Kirjoittaja Seppo Lehtovirta » 19.3.2010 13:03

Eihän tuon ikäistä koiraa nyt vielä monttuun panna.

Noin vähäisillä taustatiedoilla on lähes mahdoton antaa mitään "täsmäneuvoja".
Hakeuduhan alueesi aluekouluttajan pakeille. Mitä syvemmälle hän suosittele tuon opetusnarun hautaamista, niin oletettavasti sitä paremmin voit luottaa häneltä saamiisi neuvoihin. Koirastahan yritetään ottaa ylös luontainen riistankäsittely- ja metsästystaito, eikä suinkaan yritetä opettaa sille niitä.
Jotta ymmärtäisi koiran käyttäytymisen riistatilanteessa, täytyy ymmärtää myös saaliin käyttäytyminen ja sitä ohjaavat seikat ko. tilanteessa.

Jouni Leijala
VOI -luokan keskustelija
Viestit: 71
Liittynyt: 6.11.2008 16:01
Paikkakunta: kyröskoski

Viesti Kirjoittaja Jouni Leijala » 19.3.2010 13:29

Niin, tuo naru muakin vähän hämää. Kun se on irrallaan, vapaana, se kyllä yrittää päästä lintuun käsiksi. Mutta kun sen komentaa maahan, se pysähtyy, eikä ala haukkumaan. Ei myöskään ryntää perään vapaana ollessaan. Voiko tuo opetusnaru haitata koiraa niin paljon, että se hermostuu sen vuoksi tilanteen tullessa kohdalle?
jouni.l

Käpälämäen Ukko

Viesti Kirjoittaja Käpälämäen Ukko » 19.3.2010 21:35

Onko noin että muuta ku monttuun?
Ei suinkaan jos et pelkää haasteita ja uskot itseesi.
Itse en kuitenkaan moiseen alkaisi ellei koira olisi muuten tavattoman hyvä. Ei ehkä hermot riittäisi kun en enää tupakkiakaan vetele.. :wink:

Seppo Reinikainen
VOI -luokan keskustelija
Viestit: 54
Liittynyt: 8.4.2009 10:46
Paikkakunta: Helsinki

Toivoa ja koiran elämää

Viesti Kirjoittaja Seppo Reinikainen » 19.3.2010 22:36

No, kolme vuotias koira on vielä nuori. Ja oppii varmasti asioita.

Sitä narukeinoa ei kannata hyljeksiä. Mikäli koiralla ei ole vahvaa geeniperimää seisontaan, niin se seisonta kannattaa tietysti sille opettaa. Eikä suinkaan odottaa vuositolkulla seisonnan heräämistä. Jota ei todennäköisesti koskaan tapahdu.

Minulla oli aikoinaan samanlainen tapaus. Antoi seisomatta kyytiä linnuille. Niinpä se vietiin säestämään vanhemman koiran fasaaniseisonnalle naruun kytkettynä. Siinä se riuhtoi ja raivosi. Pari napakkaa raipan iskua persuuksiin sai sitä hiukan hillittyä. No, eihän siihen seisonnan opettamiseen kaksi kertaa riittänyt, mutta yhtä kaikki seisomaan se oppi. Ja siitä tuli varma seisoja. Tosin täytyy ymmärtää, ettei näiden tämän kaltaisten koirien linnunkäsittelytaito koskaan tule täysin hyväksi, eikä niitä siksi tulisi käyttää rodunjalostukseen. Mutta jahtikoirina ne tietysti opetettuna täyttävät paikkansa.

Jouni Leijala
VOI -luokan keskustelija
Viestit: 71
Liittynyt: 6.11.2008 16:01
Paikkakunta: kyröskoski

Viesti Kirjoittaja Jouni Leijala » 20.3.2010 10:46

Jospa vielä yritetään. Kiitos kovasti kannanotoista. Sain niistä muutamia ajatuksia. Ilmottelen sitten myöhemmin, miten kävi. Oppiko koira vai menikö hermot, lopullisesti.
jouni.l

Vastaa Viestiin