Vesihäntä - mitä tehdä?

Koiran perusopetus

Valvoja: Maarit Seppänen

Vastaa Viestiin
Rauno

Vesihäntä - mitä tehdä?

Viesti Kirjoittaja Rauno »

Epäilemme että koiramme sai vesihännän tässä muutama päivä sitten.

Emme oikein tiedä, miten häntää tulisi hoitaa?
Tarvitseeko lääkkeitä?

kerttu

Re: Vesihäntä - mitä tehdä?

Viesti Kirjoittaja kerttu »

Meillä vuosia sitten petit bassetti sai vesihännän, tuttu noutajakoira rouva neuvoi föönillä lämmittämään sitä. Ja niin se Santtu-vainaan häntä nousi föönaten :)
Se oli aivan kuin olisi ollut " poikki"
Lämpötyyny, mikrossa lämmitetty kostea pyyhe, niskaan laitettava lämmitettävä jyväpussi... keinoja on monia. Jos näyttää kipeältä anna särkylääkettä. älä kuitenkaan kovin pitkään odottele, josko se ei olekaan vesihäntä,vaan jotain muuta.

[%sig%]

Viestiä muokattu (18.04.05 22:20)

Niina

Re: Vesihäntä - mitä tehdä?

Viesti Kirjoittaja Niina »

Omalla koiralla ollut muutamia kertoja vesihäntä.. yleensä seurauksena keväisissä hyyhmäsissä vesissä uiminen.. uimahullu koira kun on.

hoitona meillä tehonnut: lepoon sisälle lämpimään, ketoriinia n. 1mg per kilo .. joten ne 25 mg:set taput on ollu sopivia kerta päivään yksi niin ohi on viim kolmessa päivässä.

Tepi

Re: Vesihäntä - mitä tehdä?

Viesti Kirjoittaja Tepi »

Myös meillä on vesihäntä koettu. Russelilla, joka ei ollut käynytkään vedessä, mutta siitä huolimatta vesihäntä. Ehkäpä syksyn koleista ja sateisista säistä johtuen. Koira tuli tosi apeaksi ja iloisuus hävisi, häntäkin vaan roikkui mukana, ei heilunut, ei. Hoitona lämmintä sisällä oloa, tarvittaessa särkylääkettäkin. Huom! Koirillekin on olemassa oma särkylääkke, myös purutablettina, ainakin omalla koiralleni on sellainen maistunut. Vesihäntä paranee itsekseen muutamassa päivässä.

pekka h.

Re: Vesihäntä - mitä tehdä?

Viesti Kirjoittaja pekka h. »

Oma lkss söi viikon verran dimaryyniä ja antibioottia viime syksynä. Ei häntä parantunut ja siihen joutui tekemään pienen kaunistavan operaation.

Intsi02

Re: Vesihäntä - mitä tehdä?

Viesti Kirjoittaja Intsi02 »

Ei varmaankaan kannata pihdata sen Rimadylin kanssa, jos koira on onnettoman näköinen ja riiputtaa häntäänsä. Nimittäin silloin koira on todella KIPEÄ, ja luultavasti se tulehduskipulääkkeen antaminen heti myös nopeuttaa paranemista.

Pekka.I

Re: Vesihäntä - mitä tehdä?

Viesti Kirjoittaja Pekka.I »

Käsittääkseni "vesihäntä" on hermotulehdus häntänikaman välissä.
Omalla koirallani se on vaivannut melkein joka syksy ja paraslääke on ollut
ketoriini (en ole kokeillut rimadyyliä). Ketoriinin annostusta ellulääkäri suositteli 1.MG/KG ja max 1 viikko
Lämpöä itse en ainakaan ala antamaan siihen, koska lämpö ei ole hyväksi tulehduksiin.....
Kuivana pito kohtapa tärkeintä.....
Omalla koiralla tämä on tehonnut yleensä 2-3 päivässä

JoukoB

Re: Vesihäntä - mitä tehdä?

Viesti Kirjoittaja JoukoB »

Pekka H, voitko kertoa tarkemmin, mitä siinä operoitiin?

Meillä on vesihäntä on mennyt pelkällä levolla tähän mennessä, ilman lääkkeitä tai eläinlääkäriä ja pidän 2-3 päivää rajana (eläinlääkäriltä kuultu), sitten vasta menisin lääkäriin.

Onhan se onnetottoman näköinen, mutta kerran olen vasta nähnyt todella tuskaisen vesihäntäisen koiran.

jero

Re: Vesihäntä - mitä tehdä?

Viesti Kirjoittaja jero »

Pari päivää vesilintualoituksesta koira alko roikuttaa häntää velttona, aristeli sitä ja meni muutenkin aika vaisuksi. Oltiin kaks päivää jahdattu vesilintuja melkein yhtä mittaa. Minä ajattelin että se oli sen jotenkin vaan nyrjäyttänyt ja koira oli vaan niin väsynyt. Anoin illalla koiralle ketoriinia ja seuraavana päivänä jatkettiin jahtia, häntä ei ehkä heilunut aivan täysillä mukana, mutta ei se sitä paljon aristellutkaan. Taas illalla anoin ketoriinia ja seuraavana päivänä häntä toimi jo ihan normaalisti.

Täyttääkö tuo vesihännän oireet, vaan oliko tuo vaan väsyneen koiran oireilua.

pekka h.

Re: Vesihäntä - mitä tehdä?

Viesti Kirjoittaja pekka h. »

Jouko B.

Viikon hoidon jälkeen se oli turvonnut kaksinkertaisekti noin 7-8cm matkalta. Nahka oli kahdesta kohtaa puhki, josta tuli sellasta keltaista ihanalle haisevaa visvaa. Tulehdus oli siinä pisteessä, että häntä piti amputoida.

Meni siinä sitte hienosti viime syksy, junkkarissa iski vesihäntä päälle ja marraskuussa oli koira takasi terveen kirjoissa.

JoukoB

Re: Vesihäntä - mitä tehdä?

Viesti Kirjoittaja JoukoB »

Huh, huh.

En epäile kertomaasi ja lääkärikin määritellyt vesihännäksi, visvan valuminen kuulostaa oudolta, ettei hännässä olisi ollut lisänä ns hotspot, eli bakteerien aiheuttama tulehduspesäke, alkuun kuin teinipojan naama, (finnejä) ja leviää suuriksi visva paiseiksi.

pekka h.

Re: Vesihäntä - mitä tehdä?

Viesti Kirjoittaja pekka h. »

Vaikea sanoa, ku oon aika noloo näis terveys-asioos, Peltosen Martti osais varmaan vastata tuohon hotspotti-hommaan paremmin. Se ku koiraa hoiti ja hännän amputoi.

Vastaa Viestiin