makupaloista

Koiran perusopetus

Valvoja: Maarit Seppänen

Vastaa Viestiin
Uno

makupaloista

Viesti Kirjoittaja Uno » 14.1.2005 17:12

Hei!

Tietäisikö joku viisaampi ja kokeneempi, sopiiko kuivattu maksa pennulle. Weimari-poika Uno on niin kovin perso ruuan perään, että makupalat koulutuksen yhteydessä motivoisivat varmasti oppimaan.

Ja olisiko hyviä vinkkejä pennun sisäsiistiksi opettamiseen? Toisaalta olen kuullut että sanomalehtiä lattialla ei tulisi suosia, ettei pentu opi tekemään tarpeitaan sisälle, ja toisaalla taas neuvotaan sisäsiisteyden opettamiseen nimen omaan sanomalehtien avulla ja niitä pikku hiljaa ulko-ovelle päin hivuttamalla.

Saksu

Re: makupaloista

Viesti Kirjoittaja Saksu » 14.1.2005 22:16

Meidän koira kyllä on saanut kuivattua maksaa makupalana ja hyvin on maistunut. En sitten tiedä siitä, että kuinka paljon siitä voi olla haittaa koiralle, kun eikö se ole niin että maksaa ei niin kauheasti suositella koiralle?! Tuon kuivatun maksan käytön kuulin kyllä aika kokeneelta tokokouluttajalta, joten ei kait se kovin vaarallista ole (ainakaan pieninä määrinä).

Mielestäni pentu oppii sitä nopeammin sisäsiistiksi mitä useammin sitä jaksetaan ulkoiluttaa. En sitten tiedä onko siihen oikein mitään muuta keinoa edes oikeasti opettaa. Fysiologisesti pennun on mahdollista "oppia" sisäsiistiksi vasta siinä 3-4 kuukauden iässä, joten ainakaan ennen sitä ei kannata hermostua vaikka pissat sisälle tulisikin. Meidän pentu jaksoi pidättää ehkä noin 4 kuukauden iässä jo sen 8 tuntia, mutta vahinkoja silti saattoi sattua.

Useat kuitenkin tosiaan käyttää niitä sanomalehtiä aluksi ja onhan se helpompaa omistajallekin, jos pentu sisällä ollessaan tekee tarpeet aina samaan paikkaan eikä pissaile minne sattuu (ei tarvitse miettiä/etsiä, että missähän ne pisut nyt on). Jos pentu joutuu olemaan sisällä pitkiäkin pätkiä ilman että pääsee välillä ulos tarpeilleen on sanomalehdelle opettaminen varmasti ihan hyvä keino (koska alle 4 kuukauden ikäinen pentu ei jaksa pidättää kovin pitkiä aikoja), mutta jos vain pentua on mahdollista käyttää vaikka parin tunnin välein ulkona, en välttämättä opettaisi sitä ollenkaan lehdelle.

Vastaa Viestiin