Saksanseisojakerho ry.

Saksanseisojakerho

Mannermaisten kanakoirien rotujärjestö

Koepöytäkirjan sähköisestä tallentamisesta keväällä 2020

Kuten jo aiemmin on todettu, SKL siirtyi vuoden vaihteessa käyttämään sähköistä tallennusta koepöytäkirjan osalta. Ohje sähköiseen tallennukseen: https://www.kennelliitto.fi/files/koetulosten-tallentaminen-sahkoisesti-ohje-0

Nyt menossa olevan loppukauden kokeiden osalta on mahdollista hoitaa asia myös seuraavasti:

  • Koetoimitsija sekä ylituomari täyttävät koepaperit kuten ennenkin ja
  • koetoimitsija lähettää ne pöytäkirjantarkastajalle totutun mukaisesti.
  • Pöytäkirjantarkastaja lähettää koepöytäkirjan scannattuna osoitteeseen: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

HUOM! Koirakohtaisten arvostelukaavakkeiden osalta ei ole tullut mitään muutosta. Muutos koskee siis VAIN koepöytäkirjan tallennusta

Epäselvyyksien välttämiseksi koetoimikunta suosittelee käyttämään loppukoekauden osalta jälkimmäistä vaihtoehtoa.

Sähköisessä tallentamisessa on ilmennyt joitakin ongelmia ja tallentamista tullaan testaamaan SSK:n toimesta vielä ennen seuraavan koekauden alkua, jotta mahdollisesti tarvittavat muutokset saadaan tehtyä. Ohjeistusta ko. asiasta on tulossa vielä ennen seuraavan koekauden alkua.

-Koetoimikunta-


Ylituomari! Muista ilmoittautua kennelliiton järjestämään koulutukseen.

http://www.kennelliitto.fi/uutiset/kennelliiton-koulutus-ylituomareille-vuonna-2017


1.5.2015 voimaan astuneet uudet säännöt

Pitkään valmistellut uudet Kaer-säännöt ovat tulleet voimaan tälle koekaudelle. Erinäisistä syistä johtuen muutama asia ei toteutunut aivan niin kuin ne oli tarkoitettu. Kennelliiton hyväksymissä säännöissä on seuraavat puutteet/ muutokset jotka jäsenistön on hyvä sisäistää:

1. Uudet säännöt astuvat voimaan 1.5.2015 eikä 1.6. Tällä asialla ei ole käytännön merkitystä

2. Koepöytäkirja on tehtävä myös vesityökokeesta. Jatkossa Kennelliitto tallentaa koirien tulokset ja sitä varten koepöytäkirja on EHDOTTOMASTI täytettävä.

3. Voi-luokan vesityössä vaaditaan edelleen noutoalueelle hajujälkiä. Ylituomaripäivillä on sovittu, että noutolintu TULEE sijoittaa jokaiselle koiralle eri paikkaan.

4. Normaalisti suoritettuna vesi- ja jälkityön pisteet ovat voimassa 2 koekautta. POIKKEUKSENA jos Voi-luokkaan noussut koira suorittaa vesi- ja jälkityökokeen jaetun kokeen yhteydessä. Tällöin suoritus on voimassa kuten aiemminkin, eli vain KULUVAN KOEKAUDEN LOPPUUN.

KOETOIMIKUNTA


Uudistetun jälkityön lähetys: katso video täältä