Saksanseisojakerho ry.

Saksanseisojakerho

Mannermaisten kanakoirien rotujärjestö

 

Tervetuloa Saksanseisojakerhon Junkkari tapahtuman kotisivuille! Katso myös alasivut.

Junkkari järjestetään Lapualla Hotelli Simpsiönkullaksessa 24.-26.9.2022.

Jos Sinulla on kysyttävää Junkkarista, laita kysymys joko FB palstalle Junkkari/SSK tai sähköpostiin junkkari.kyselyt@saksanseisojakerho.fi

junkkari

Junkkari-katselmus on Saksanseisojakerhon suurtapahtuma, joka järjestetään vuosittain syyskuun loppupuolella Lapualla. Junkkari-katselmuksen tarkoituksena on nuorten koirien kokoaminen pentueittain samaan kokeeseen niiden luontaisten metsästystaipumusten ja ulkomuoto-ominaisuuksien selvittämiseksi jalostustyötä varten. Junkkariin ovat oikeutettuja osallistumaan kaikki tapahtumahetkellä 9 täyttäneet, mutta alle 24 kk ikäiset mannermaiset kanakoirat, jotka SKL-FKK tai sen tunnustama ulkomainen kenneljärjestö on hyväksynyt. Kukin koira voi osallistua Junkkariin ainoastaan kerran.

junkkari3

Junkkari on hieno tilaisuus tavata suuri joukko samanhenkisiä seisojaharrastajia ja nähdä edustava otos kunkin rodun ikäluokasta. Junkkariin kokoontuu myös paljon eri rotujen kasvattajia, jalostusneuvojia ja rotuyhteyshenkilöitä sekä tietysti ylituomareita. Näistä monet ovat talkootöissä viikonlopun aikana, mutta myös tutustumassa uusiin koiriin ja harrastajiin.

PÄIVYSTÄVÄ ELÄINLÄÄKÄRI
Seinäjoen eläinsairaala 0600 418 823
YLEINEN HÄTÄNUMERO 112

MYRKYTYSTIETOKESKUS
09 471 977 / Vaihde 09 4711

 Kasvattajan tai koiran omistajan on ilmoitettava koirat Junkkariin hallituksen päättämällä tavalla. I

 Ilmoittautumisen yksityiskohdat julkaistaan Saksanseisoja-lehdessä Junkkari-kutsussa.

Ilmoittautuminen tapahtuu SSK:n tietokannan kautta sähköisesti. 

 Junkkari-viikonlopun aikana koirat arvioidaan ulkomuodostaan ulkomuotokatselmuksessa ja käyttöominaisuudet peltoriistalla  suoritettavassa nuorten luokan KAER-kokeessa. Suuren osallistujamäärän vuoksi eri rotujen ulkomuoto- ja käyttöominaisuusarvostelu on jaettu eri päiville (karkea- ja pitkäkarvaiset rodut omana ryhmänään, lyhytkarvaiset rodut ja bretoni toisena ryhmänä).

junkkarissa Junkkarin koeosio on kaksiosainen. Kokeen ensimmäisessä osassa koirat laatuarvostellaan noudattaen kanakoirien erikoiskokeiden (KAER) nuorten luokan sääntöjä. Koe on peltokoe. Koirat arvostellaan ryhmissä, joissa kussakin on noin 6 – 7 koiraa. Koirien tulee osoittaa koetta arvostelevalle ylituomarille kykynsä hakea esiin riista, ottaa ja pitää seisonta sekä ajaa luvan saatuaan lintu lentoon. Linnun siivittäessä koiran tulisi jäädä rauhallisesti paikalleen. Nuorten luokassa sallitaan lievä peräänmeno, ei kuitenkaan korkeimpaan riistatyön arvosanaan. Riistatyön yhteydessä ammutaan, mutta riistaa ei pudoteta. Lisäksi kokeillaan kylmän linnun nouto. Erikseen suoritetun vesikokeen pisteet lasketaan mukaan kokonaispisteisiin. Junkkarin henki on kannustava ja ylituomareita on ohjeistettu neuvomaan kokemattomia koiranohjaajia tarvittaessa. Myös osallistujien kesken vallitsee mukava ilmapiiri ja jälkijoukoissa vuoroaan odottavien kesken käydään yleensä hyviä keskusteluja. Mikäli jokin tai jotkin ryhmän koirista suoriutuvat KAER-kokeesta erityisen hyvin, voivat nämä päästä loppukilpailuun. Kukin tuomari ehdottaa ryhmästään koirat kokeen toiseen osaan, eli maanantaina järjestettävään loppukilpailuun.

Loppukilpailuun pääsevät NUO1-tuloksen saaneet koirat. Lisäksi päätuomari voi valita loppukilpailuun harkintansa mukaisesti NUO2-tuloksella palkittuja koiria. Junkkarin ulkomuotoarvostelussa puutteelliseksi todettu tai ulkomuotokatselmuksessa käymätön koira ei voi osallistua loppukilpailuun. Kokeen toisessa osassa suoritettavassa loppukilpailussa nimetään kolme parasta koiraa noudattaen kilpailuarvostelua, tuomarin vapaan harkinnan mukaan. Koirat voidaan kokeilla myös parihaussa.

Saksanseisojakerho ry:n hallitus määrää kokeen päätuomarin sekä riittävän määrän ryhmätuomareita. Lopullinen ratkaisuvalta on päätuomarilla.


     

 


     

Junkkari on nuorten koirien jalostuskatselmus, johon ovat oikeutettuja osallistumaan FCI 7.1 (=mannermaiset kanakoirat) roturyhmään kuuluvat koirat, jotka ovat iältään 9 - 24 kuukautta. 1.6.2008 voimaan astuneen koesääntöuudistuksen myötä muuttuivat myös Junkkariin osallistumisen ikärajat. Koira saa osallistua Junkkariin vain kerran. Jos sinulla on Junkkari- ikäinen koira, lue tämä ilmoitus huolella ja toimi!


     

 


     

Junkkari 2010 järjestetään Lapualla
  Wanhassa Karhunmäessä 25.-27.9.2010.


     

 


     

Jalostuskatselmus on jaettu kahteen eri päivinä suoritettavaan osaan. Ulkomuoto arvostellaan ulkomuotokatselmuksessa ja käyttöominaisuudet peltoriistalla suoritettavalla nuorten luokan KAER-kokeella. Suuren osallistujamäärän vuoksi on eri rotujen ulkomuoto- ja käyttöominaisuusarvostelu jaettu eri päiville. Koiramäärien tasaamiseksi siirretään bretonit vuoden 2010 Junkkarissa lyhytkarvaisten rotujen kanssa samalle päivälle. Kilpailullisuutta tapahtumaan tuo kolmantena päivänä järjestettävä parhaiten onnistuneiden koirien välinen loppukilpailu.


     

 

     

Ohjelma Lauantai 25.9.


             Kaer-koe karkea- ja pitkäkarvaisille roduille (kkss, pkss, pms, ims, spi, khg ja muut karkea-/pitkäkarvaiset rodut). Kokoontuminen Wanhassa Karhunmäessä klo. 7:30.
        Ulkomuotokatselmus lyhytkarvaisille roduille sekä bretoneille, alkaen klo 9:00.


     

 


     

Sunnuntai 26.9.


             Kaer-koe lyhytkarvaisille roduille (lkss, lkwei, .lkuv, bourbonn.seisoja, bracco italiano ym. lyhytkarvaiset rodut sekä bretonit). Kokoontuminen Wanhassa Karhunmäessä klo 7:30.
Ulkomuotokatselmus karkea ja pitkäkarvaisille roduille alkaen klo. 9:00 (kkss, pkss, pms, ims, spi, khg ja muut karkea-/pitkäkarvaiset rodut. Ulkomuotokatselmuksen loppukehät alkaen klo 17:00.


     

 


     

Maanantai 27.9.
  Loppukilpailu


     

 


     

Ilmoittautuminen


             Kirjallisena 20.8.2009 mennessä osoitteella:

    Ilkka Hietala, Marjasalontie 31, 62190 RUHA
    puh. 040 546 0743


     

 


     

Osallistumismaksu 40 € maksetaan 20.8. mennessä tilille 109530-6104424. Maksukuitti tai kopio on liitettävä ilmoitukseen. Ilmoittautumiseen voi käyttää kerhon kotisivuilta löytyvää lomaketta; http://www.saksanseisojakerho.fi/html/Koeilmoittautuminen.PDF

  Jälki-ilmoittautumisia ei oteta!


     

 


     

HUOM! Koirien omistajat voivat ilmoittaa kirjallisen ilmoittautumisen yhteydessä, mihin ajankohtaan päivästä toivovat koiransa ulkomuotokatselmuksen ajoittuvan (aamupäivä, keskipäivä, iltapäivä). Arvosteluaikataulu julkaistaan Saksanseisojakerhon kotisivuilla viimeistään viikkoa ennen tapahtumaa. Muita ohjeita ei osallistujille lähetetä.


     

 


     

Majoitus


             Osallistujien on varattava itse majoittumisensa suoraan Karhunmäestä p. 06- 437 7757 fax. 06-438 8912, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

        Ruokailut Karhunmäessä.
Ruokalippuja voi ostaa paikan päältä. Seisovasta pöydästä tarjoillaan aamupala, lounas sekä päivällinen.


     

 

     

Ajo-ohje


             Lapualta tullessasi opasteviitat ohjaavat Simpsiön laskettelukeskukselle. Jatka siitä vielä runsas 5 kilometriä tietä eteenpäin ja päädyt Karhunmäkeen, oikealla puolen ensimmäinen taloryhmä.
        Seinäjoen suunnalta tullessasi aja Vaasaan päin keskustasta noin 8 kilometriä ja seuraa tienviitoitusta Kitinojaan ( 7 km ). Aja kirkon ohi noin 2 kilometriä ja näet oikealla viitan Karhunmäkeen ( 4 km ). Aja siitä suoraan ja päädyt Karhunmäkeen, taloryhmä vasemmalla puolen tietä. Wanhan Karhunmäen kohdalla on iso sinivalkoinen kyltti Wanha Karhunmäki


     

 


   

Tervetuloa joukolla mukaan Junkkariin!