Saksanseisojakerho ry.

Saksanseisojakerho

Mannermaisten kanakoirien rotujärjestö

1 § Kokeen tarkoituksena on vuosittain rekisteröityjen koirien kokoaminen pentueittain samaan kokeeseen niiden luontaisten metsästystaipumusten selvittämiseksi jalostustyötä varten.
 
2 § Kokeeseen ovat oikeutettuja osallistumaan kaikki 9-24 kk vanhat mannermaiset kanakoirat, jotka SKL-FKK tai sen tunnustama ulkomainen kenneljärjestö on hyväksynyt. Kokeeseen saa osallistua vain kerran.
 
3 § Kasvattajan tai koiran omistajan on ilmoitettava koirat kokeeseen hallituksen päättämällä tavalla. Ilmoittautumisen yksityiskohdat julkaistaan Saksanseisoja-lehdessä Junkkarikoe-kutsussa.
 
4 § Koe on kaksiosainen. Kokeen ensimmäisessä osassa koirat laatuarvostellaan noudattaen kanakoirien erikoiskokeiden nuorten luokan sääntöjä. Kukin tuomari ehdottaa ryhmästään joka osa-alueelta hyväksytyn suorituksen tehneet koirat kokeen toisessa osassa suoritettavaan loppukilpailuun. Loppukilpailuun pääsevät NUO1-tuloksen saaneet koirat. Harkintansa mukaan päätuomari voi valita loppukilpailuun myös NUO2-palkinnon saaneen koiran. Loppukilpailuun päästäkseen koiralla pitää olla hyväksytty tulos ulkomuotoarvostelusta.
 
5 § Kokeen toisessa osassa suoritettavassa loppukilpailussa nimetään kolme parasta koiraa noudattaen kilpailuarvostelua, tuomarin vapaan harkinnan mukaan.
 
6 § Saksanseisojakerho ry:n hallitus määrää kokeen päätuomarin sekä riittävän määrän ryhmätuomareita. Lopullinen ratkaisuvalta on päätuomarilla.
 
7 § Junkkarikokeen yhteydessä järjestetään jalostuskatselmus
 
8 § Muutoksia näihin sääntöihin voi tehdä Saksanseisojakerho ry:n hallitus
 
Lähde: http://www.saksanseisojakerho.fi/toiminta/saeaennoet/24-kilpailujen-saeaennoet

 

Yleisiä ohjeita:

  • Autoja ei saa jättää esteeksi peltotielle eikä peltojen tai talojen liittymiin
  • Muilla tien käyttäjillä pitää olla esteetön mahdollisuus liikkua teillä ja maatalouskoneilla pitää olla esteetön pääsy pelloille
  • Kokeita seuraamassa olevien henkilöiden tulee kulkea yhtenä ryhmänä tietä pitkin ja jättää riittävä  välimatka hakuvuorossa olevaan koirakkoon.
  • Kokeen aikana ainoastaan hakuvuorossa oleva koira on irti ja muut koirat on ehdottomasti pidettävä kytkettyinä
  • Rukiinorasmaita tai puimattomia viljapeltoja ei saa käyttää haku alueina ja niitä pitkin EI saa kulkea!

KAER etiketti:

  1. Kritiikkitilaisuuteen osallistuminen ja arvostelun vastaanottaminen ovat osa koetta
  2. Kokeesta poistumisesta on ilmoitettava tuomarille
  3. Jos poistuu ennen kritiikkiä, on papereiden toimittamisesta sovittava esimerkiksi jonkun samassa ryhmässä olevan kanssa.
    Tulospalvelu ei toimita papereita jälkikäteen automaattisesti. Jos haluat saada paperit postitse, toimita postimerkillä varustettu kirjekuori tulospalveluun, jossa osoitetiedot ja koiran numero sekä virallinen nimi